Možina pravi, da so pogoste, RTV trdi drugače

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Novinar Jože Možina pravi, da je po poročanju o polpretekli zgodovini in razkrivanju udbomafijskih povezav pogosto deležen groženj in ustrahovanj.
Oglej si celoten članek

Tako je bilo tudi prejšnji mesec, ko je Jožeta pred stavbo TV Slovenija pričakal razburjen gledalec, opremljen s transparenti. "Dogajalo se je že prej, predvsem pisno, tudi prejšnja leta – vedno ob temah, ki so se dotikale bodisi polpretekle zgodovine ali pa razkrivanja udbomafijskih povezav v sedanji državi. Vendar se je lani jeseni zgodilo, da sta bila na spletu dva zapisa, ki sta pozivala k moji fizični odstranitvi. Oba tožilstvo že obravnava. Ta sedanji primer je tretji. Šlo je za grožnjo in ustrahovanje, podrobnosti sem razložil tožilstvu, kjer je storilec že ovaden," je izdal Možina.

Magazin Grozil znanemu novinarju

Po drugi strani, so nam z TV Slovenija odgovorili, da so "dogodki, po katerih sprašujete, redki." So pa potrdili, da so primer Možine zaradi grožnje res predali v reševanje pristojnim organom.

Kljub neljubim dogodkom, pa Možina ne misli odstopiti s svojega področja raziskovanja: "Sem novinar in zgodovinar, ki skuša pošteno delati – predvsem tisto kar najbolje pozna – in to je polpretekla zgodovina. Napadi name niso posledica mojega 'slabega', ampak dobrega dela, saj je očitno, da grožnje nastopijo takrat, ko zmanjka argumentov."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:04 7. Avgust 2018.

    Dobra novica za vse moje prijatelje. Podjetje, ki ponuja spletno dejavnost na domu... Kmalu po nekaj urah dela lahko zaslužite …

  • 13:29 7. Avgust 2018.

    Ja Možina, če drezaš v ogenj se kaj hitro opečeš. Drži se realnih zgodovinskih dejstev, ne poizkušaj jo spreminjati s …

  • 10:53 7. Avgust 2018.

    Ja Možina, POŠTENO delaj, pa ne bo težav!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.