Harmonizirajte se

Foto: Žurnal24 Pomagajte telesu vzpostaviti ravnovesje. (Foto: Shutterstock)
Klinična aromoterapija. Kombinacija treh različnih zdravilnih prijemov.
Oglej si celoten članek
50 evrov povprečno stane ura in pol klinične aromaterapije v različnih kozmetičnih salonih po Sloveniji.

"Klinična aromaterapija pomaga pri hitrejšem odvajanju toksinov iz telesa in pospeši prekrvitev, s tem pa v telesu znova vzpostavi harmonično ravnovesje," pravi Silvija Štrukelj iz salona Ajna. Tovrstna masaža je pravzaprav kombinacija treh zdravilnih prijemov: pritiskov na akupresurne točke in masaže mišičnih vozlov za globinsko sprostitev napetih mišic in bolečin v sklepih, limfno drenažo za hitrejše odvajanje strupov iz telesa in sproščajočo refleksnoconsko masažo stopal, ki deluje na celoten organizem.

Pred terapijo se posvetujte. Če imate težave s srcem, trombozo ali maligno obliko raka, se tovrstna terapija odsvetuje. Zaradi uporabe eteričnih olj se o terapiji posvetujte tudi nosečnice.

Proti stresu in celulitu
V centrih dobrega počutja lahko izbirate med različnimi kliničnimi aromaterapijami, in sicer protistresno, razstrupljevalno, proticelulitno in tako proti utrujenim nogam. "Pri protistresni je recimo poudarek na sprostitvi hrbtnih in vratnih mišic z masažo akupresurnih točk na obrazu ter refleksnoconskih točk na stopalih, medtem ko je razstrupljevalna namenjena tistim s počasno prekrvitvijo in presnovo ter jim zato zastajajo toksini, imajo otekline in celulit," pojasnjuje Štrukljeva.

Olje izberete sami
Pri masaži se uporabljajo posebna olja, ki se izberejo glede na namen terapije in masirančeve želje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.