Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Harmonizirajte se

Pomagajte telesu vzpostaviti ravnovesje. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Klinična aromoterapija. Kombinacija treh različnih zdravilnih prijemov.
50 evrov povprečno stane ura in pol klinične aromaterapije v različnih kozmetičnih salonih po Sloveniji.

"Klinična aromaterapija pomaga pri hitrejšem odvajanju toksinov iz telesa in pospeši prekrvitev, s tem pa v telesu znova vzpostavi harmonično ravnovesje," pravi Silvija Štrukelj iz salona Ajna. Tovrstna masaža je pravzaprav kombinacija treh zdravilnih prijemov: pritiskov na akupresurne točke in masaže mišičnih vozlov za globinsko sprostitev napetih mišic in bolečin v sklepih, limfno drenažo za hitrejše odvajanje strupov iz telesa in sproščajočo refleksnoconsko masažo stopal, ki deluje na celoten organizem.

Pred terapijo se posvetujte. Če imate težave s srcem, trombozo ali maligno obliko raka, se tovrstna terapija odsvetuje. Zaradi uporabe eteričnih olj se o terapiji posvetujte tudi nosečnice.

Proti stresu in celulitu
V centrih dobrega počutja lahko izbirate med različnimi kliničnimi aromaterapijami, in sicer protistresno, razstrupljevalno, proticelulitno in tako proti utrujenim nogam. "Pri protistresni je recimo poudarek na sprostitvi hrbtnih in vratnih mišic z masažo akupresurnih točk na obrazu ter refleksnoconskih točk na stopalih, medtem ko je razstrupljevalna namenjena tistim s počasno prekrvitvijo in presnovo ter jim zato zastajajo toksini, imajo otekline in celulit," pojasnjuje Štrukljeva.

Olje izberete sami
Pri masaži se uporabljajo posebna olja, ki se izberejo glede na namen terapije in masirančeve želje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.