Harry in Meghan: Je bil prazen stol res namenjen Diani?

Foto: Epa
Foto: Epa
Komu je bil namenjen prazen stol zraven princa Williama?
Oglej si celoten članek

Gledalci so secirali vsako podrobnost kraljeve poroke, tako ni ostal spregledan niti prazen stol, ki je bil postavljen najbližje princu Harryju. Na Twitterju in v medijih so se pojavile govorice, da je bil stol v kapeli St. George ob poročni priči, princu Williamu, prazen, ker so se s tem poklonili pokojni princesi Diani, a razlog tiči drugje in ni tako sentimentalen. Stol so namreč pustili prazen, da nihče ni oviral razgleda na obred kraljici Elizabeti II, ki je sedela tik za tem stolom. 

Po protokolu se pred monarhom nikoli nikogar ne posede. Na poroki Kate in Williama, leta 2011, je kraljica sedela v prvi vrsti, zato te težave ni bilo. Sicer sedenje v drugi vrsti ni znak nespoštovanja, pač pa je v nekaterih primerih razgled boljši iz druge vrste. Tudi v primeru sobotne poroke si je kraljica zaželela prav teh sedežev, ki so v kapeli st. Georga menda njeni najljubši. Prav tako je v drugi vrsti sedela Meghanina mama Doria Ragland, le na drugi strani kapele, ker jo je iz tistega kota kamera bolje ujela. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.