Harry in Meghan: Njun varnostnik žensko davil do nezavesti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Najela obsojenega nasilneža.
Oglej si celoten članek

Zakonca Sussex zelo skrbi za varnost. Harry se je zaradi tega sprl celo s svojo družino. Ko sta s soprogo sklenila, da ostopata kot vidnejša člana dvora, jima je kraljica odvzela varnostnike, kar pomeni, da sta si nakopala še dodatne stroške.

Zanju so ob selitvi v ZDA še skrbeli strokovnjaki posebne enote SAS, "Special Air Service", ko sta letos obiskala Nizozemsko, pa je njuno potovanje organiziral nekdanji varnostnik predsednika Obame. Septembra pa ju je v Veliko Britanijo pospremil nekdanji policist Pere Daobry, kar je dvignilo veliko prahu. 

51-letnik je 12 let delal za metropolitansko policijo, leta 2016 pa se je moral zagovarjati na sodišču, ker je svojo takratno ženo Sarah Jay do nezavesti davil. Daobry, visok dva metra, je znorel, ko mu je žena povedala, da ga ne ljubi več. Obsojen je bil na 12-mesečno pogojno kazen. Sodnik mu je pogledal skozi prste, ker je bil on tisti, ki je obvestil reševalce. "Ta norec me je trpinčil dve leti. Strta sem, ker ne sedi za zapahi. To bi si zaslužil. Skoraj bi me ubil. Dobil pa je le opozorilo. Kaj s tem sporočajo drugim moškim?" je bo prebrani sodbi povedala Jay, ki je nato zbolela za depresijo. Leta 2019 je storila samomor.

Ali sta bila Harry in Meghan obveščena o njegovi preteklosti, ni znano. Meghan se zavzema za pravice žensk in je že večkrat spregovorila o nasilju nad ženskami. Bi kljub temu najela nasilneža? 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.