Hawking, kot ga ne poznamo

Foto: Karantanija cinemas Eddie Redmayne, Stephen Hawking Foto: Karantanija cinemas Eddie Redmayne, Felicity Jones, Stephen Hawking
Stephen Hawking, kot ga večina ne pozna. Sveže zaljubljeni študent, ki mu postavijo grozljivo diagnozo, a se odloči, da se ne bo vdal.
Oglej si celoten članek

Februarja v kinematografe prihaja film o legendarnem astrofiziku Stephenu Hawkingu. Teorija vsega nas vrne v čas Hawkingovega študija na Cambridgeu. Srečanje s študentko umetnosti Jane Wilde mu spremeni življenje, saj se vanjo zaljubi, a kaj ko jima njegova diganoza zamaje svet. Hawkingu so namreč pri 21. letih postavili diagnozo, imenovano amiotrofična lateralna skleroza (ALS) in mu napovedali le še dve leti življenja.  Par se ne vda v usodo in se odloči kljubovati bolezni. Več si lahko ogledate v napovedniku. 

V glavni vlogi navdušuje Eddie Redmayne, v vlogo Hawkingove soproge pa se je prelevila Felicity Jones. Na režiserski stol se je usedel oskarjevec James Marsh. Film bo pri nas moč videti od 19. februarja dalje. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.