Magazin > Film & Glasba & TV
95 ogledov

Hawking, kot ga ne poznamo

Eddie Redmayne, Stephen Hawking
1/3
Karantanija cinemas
Stephen Hawking, kot ga večina ne pozna. Sveže zaljubljeni študent, ki mu postavijo grozljivo diagnozo, a se odloči, da se ne bo vdal.

Februarja v kinematografe prihaja film o legendarnem astrofiziku Stephenu Hawkingu. Teorija vsega nas vrne v čas Hawkingovega študija na Cambridgeu. Srečanje s študentko umetnosti Jane Wilde mu spremeni življenje, saj se vanjo zaljubi, a kaj ko jima njegova diganoza zamaje svet. Hawkingu so namreč pri 21. letih postavili diagnozo, imenovano amiotrofična lateralna skleroza (ALS) in mu napovedali le še dve leti življenja.  Par se ne vda v usodo in se odloči kljubovati bolezni. Več si lahko ogledate v napovedniku. 

V glavni vlogi navdušuje Eddie Redmayne, v vlogo Hawkingove soproge pa se je prelevila Felicity Jones. Na režiserski stol se je usedel oskarjevec James Marsh. Film bo pri nas moč videti od 19. februarja dalje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.