Hčerki dala ime Like - Všeč mi je

Foto: Žurnal24 Facebook postal inspiracija za starše, ki ne vedo, kako bi poimenovali svojega o
Izraelski par Lior in Vardit Adler sta svojo hčerko poimenovala po opciji Like - Všeč mi je na Facebooku.
Oglej si celoten članek

Ime prav gotovo opredeljuje človeka. Izraelski par Lior in Vardit Adler se je tako odločil svojo hčerko poimenovati Like – navdih sta dobila na družabnem omrežju Facebook, ki svojim uporabnikom omogoča, da s klikom na besedo Like oziroma po slovensko Všeč mi je izrazijo svoje strinjanje oziroma pohvalo h komentarju, povezavi ali sliki določenega uporabnika. "Poimenovali smo jo Like, ker je moderno in inovativno," je povedal oče Lior. "Preveril sem, da ime ne obstaja nikjer drugje v državi, kar je bil moj glavni pogoj," je še pojasnil.

Skoraj eno leto stari Like pa ni treba skrbeti, da bo edina v družini s "čudaškim“ imenom. Glede na to, da njeni starši radi kuhajo, so eni izmed svojih starejših hčerk dali ime Pie, kar je angleški izraz za pito, drugi pa Vash, kar v hebrejščini pomeni med.

Adlerji pa seveda niso prvi, ki so se odločili svojemu otroku dati malce nenavadno ime. Na Facebooku je neki moški ustanovil skupino, ki obljublja, da bo sina poimenoval Batman, če se skupini pridruži vsaj 500 tisoč članov. Neki par pa je v čast pomoči družabnega omrežja v egipčanski revoluciji svojega otroka poimenoval Facebook.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.