Magazin > Bizarno
57 ogledov

Hčerki dala ime Like - Všeč mi je

Facebook postal inspiracija za starše, ki ne vedo, kako bi poimenovali svojega o Žurnal24 main
Izraelski par Lior in Vardit Adler sta svojo hčerko poimenovala po opciji Like - Všeč mi je na Facebooku.

Ime prav gotovo opredeljuje človeka. Izraelski par Lior in Vardit Adler se je tako odločil svojo hčerko poimenovati Like – navdih sta dobila na družabnem omrežju Facebook, ki svojim uporabnikom omogoča, da s klikom na besedo Like oziroma po slovensko Všeč mi je izrazijo svoje strinjanje oziroma pohvalo h komentarju, povezavi ali sliki določenega uporabnika. "Poimenovali smo jo Like, ker je moderno in inovativno," je povedal oče Lior. "Preveril sem, da ime ne obstaja nikjer drugje v državi, kar je bil moj glavni pogoj," je še pojasnil.

Skoraj eno leto stari Like pa ni treba skrbeti, da bo edina v družini s "čudaškim“ imenom. Glede na to, da njeni starši radi kuhajo, so eni izmed svojih starejših hčerk dali ime Pie, kar je angleški izraz za pito, drugi pa Vash, kar v hebrejščini pomeni med.

Adlerji pa seveda niso prvi, ki so se odločili svojemu otroku dati malce nenavadno ime. Na Facebooku je neki moški ustanovil skupino, ki obljublja, da bo sina poimenoval Batman, če se skupini pridruži vsaj 500 tisoč članov. Neki par pa je v čast pomoči družabnega omrežja v egipčanski revoluciji svojega otroka poimenoval Facebook.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.