Hitra vaja, ki koristi vsem

Če v službi pretežno sedite, bo spodnja vaja več kot dobrodošla. Kar med službo si lahko vzamete dve minuti odmora in naredite vajo, imenovano angel na zidu.
Oglej si celoten članek

S pomočjo te vaje boste pretegnili in vzravnali hrbtenico ter odpravili škodo, ki jo vaši hrbtenici delata vsakodnevno sedenje in ukrivljen položaj telesa pred računalnikom. Ukrivljena drža hitro pripelje do bolečin v vratu, ramenih in hrbtenici.

Vaja angel na zidu je zelo hitra in preprosta, naredite pa jo lahko kar med kratkim odmorom v službi. Vse, kar potrebujete, je stena, ob katero se boste naslonili:

  • Vzravnano se postavite ob steno, noge rahlo razkoračite.
  • Roke pokrčite v komolcih in jih dvignite toliko, da se z dlanmi in komolci dotaknete zidu.
  • Izbočite prsni koš, z brado se poskusite dotakniti vratu. V takšnem položaju morate začutiti napetost vratnih mišic.
  • Ko ste v pravem položaju, roke nekajkrat dvignite gor in dol ob steni.
  • Pazite na brado – ta naj se nenehno dotika vratu, komolci in dlani se morajo med izvajanjem vaje dotikati stene, pozorni pa bodite tudi na ramena, ki morajo ostati sproščena – nikar jih ne dvigujte!
  • Naredite deset ponovitev.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.