H&M razburil onkologe

Foto: H&M H&M Foto: Imaxtree Isabeli Fontana
Gotovo se je vaš pogled že ustavil na zelo zagoreli lepotici, ki v vijoličastih bikinkah krasi velike oglasne panoje ob cestah. A tekstilni mogotec H&M z aktualno oglasno kampanijo v skušnjavo ni spravil le poletja željnih, ampak tudi močno razburil onkologe.
Oglej si celoten članek

Razlog za veliko razburjenje onkologov je zelo zagorela brazilska lepotica, ki na plakatu občinstvu ne predstavlja le kolekcije kopalk, ampak jih hkrati tudi prikrito spodbuja k pretiranemu sončenju in nagovarja, kako "kul" je zagorela polt.

Ne glede na to, da so za potrebe fotografiranja 28-letno brazilsko supermanekenko Isabeli Fontana "polepšali" z umetno potemnitvijo, je stroka jasna: "Ta oglasna kampanja popolnoma nasprotuje našim dosedanjim prizadevanjem," je za Daily Mail povedala Cornelia Egli, predstavnica Švicarskega društva onkologov. Ti si, tako kot onkologi po vsem svetu, že dolgo prizadevajo za čim boljšo ozaveščenost o škodljivosti sončenja in nujnosti uporabe kreme z visokim zaščitnim faktorjem.

 

Na obtožbe so se že odzvali tudi pri H&M in v zagovor povedali, da so manekenkino polt za potrebe fotografiranja potemnili zaradi kopalk v živahnih odtenkih, ki najlepše zaživijo na temnejši polti. Javnost pa se že sprašuje, zakaj potem raje niso izbrali manekenke temnejše polti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 01:08 11. Maj 2012.

    Kakšno nagovarjanje neki? A zdaj sploh več ne bodo smeli uporabljati barvil pri fotografiranju?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.