Hommage Tisnikarju

Foto: Žurnal24 Njegova dela odsevajo mistično ozadje smrti.
Večkrat nagrajeni in eden od najprepoznavnejših slovenskih slikarjev Jože Tisnikar je dobil razstavo tudi v zagorskem delavskem domu.
Oglej si celoten članek

V Koroški galeriji likovnih umetnosti so se septembra z razstavo Hommage slikarju Jožetu Tisnikarju poklonili 10. obletnici smrti tega znanega slovenskega slikarja. Po zaprtju razstave v Slovenj Gradcu se bodo Tisnikarja spomnili tudi v kulturnem centru Delavski dom Zagorje, kjer bo na ogled izbor 20 del iz stalne zbirke koroške galerije.

 

V središču Tisnikarjevega

 zanimanja je bila smrt. Njegova likovna izpoved je  tesno povezana z osebno izkušnjo iz okolja bolniške prosekture, kjer je služboval in kar ga uvršča med eksistencialno pretresljive ustvarjalce. Njegov pogost motiv je krokar, ki ga je spremljal tudi v zasebnem življenju.


Razstava v galeriji Medija zagorskega delavskega doma prinaša skrčen izbor pregledne Tisnikarjeve razstave, ki je bila do nedavnega na ogled v Koroški galeriji likovnih umetnosti, je za STA pojasnil direktor Delavskega doma Zagorje Rudi Medved.

Koroška galerija likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu hrani poleg podjetnika Alojza Ovsenika iz Kranja največ njegovih del, ki jih je skupno približno 500. Tisnikar je umrl v prometni nesreči 30. oktobra 1998.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.