Hoteli proti tatovom brisač

Foto: Žurnal24 Koliko časa boste domov še lahko nosili hotelske brisače? (Foto: Shutterstock)
Nemalo hotelskih gostov najbrž verjame, da so brisače in halje v hotelih zato, da jih gostje odnesejo domov. Ukradejo torej. A tatovom hotelskih brisač se obetajo slabši časi.
Oglej si celoten članek

V ZDA so že patentirali tehnologijo, ki se bo verjetno hitro razširila po svetu. Gre za majhne pralne "ploščice", ki jih všijejo v brisače, halje, kopalne plašče in drugo hotelsko perilo. Pri "ploščicah" gre za podobno tehnologijo, kot jo proti krajam uporabljajo v trgovinah – RFID (radio frekvenčna identifikacija) oddajnik z mikročipom je povezan s čitalcem, zato se bo, ko bo gost s hotelsko brisačo želel zapustiti hotelsko "ozemlje", oglasil alarm.

Prihranek je opazen
V nekem hotelu na Havajih, kjer so lani poleti preizkušali omenjeno tehnologijo, so privarčevali zelo veliko. Prej so jim gostje odnesli za slabih 4.500 evrov brisač in drugega hotelskega perila, po uvedbi "ploščic" pa le še za dobrih osemsto evrov. "Hotelom gostje vsak mesec odnesejo od pet do dvajset odstotkov brisač, rjuh, halj ... Škoda je vse večja, tudi ker je bombaž vse dražji," je povedal eden od vodilnih pri ameriškem podjetju Linen Technology Tracking, ki hotelom ponuja sodobno tehnologijo. Če imate doma kup različnih hotelskih brisač, se že zdaj sprijaznite, da zbirke morda ne boste več dolgo večali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.