Magazin
33 ogledov

Hoteli proti tatovom brisač

Koliko časa boste domov še lahko nosili hotelske brisače? (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Nemalo hotelskih gostov najbrž verjame, da so brisače in halje v hotelih zato, da jih gostje odnesejo domov. Ukradejo torej. A tatovom hotelskih brisač se obetajo slabši časi.

V ZDA so že patentirali tehnologijo, ki se bo verjetno hitro razširila po svetu. Gre za majhne pralne "ploščice", ki jih všijejo v brisače, halje, kopalne plašče in drugo hotelsko perilo. Pri "ploščicah" gre za podobno tehnologijo, kot jo proti krajam uporabljajo v trgovinah – RFID (radio frekvenčna identifikacija) oddajnik z mikročipom je povezan s čitalcem, zato se bo, ko bo gost s hotelsko brisačo želel zapustiti hotelsko "ozemlje", oglasil alarm.

Prihranek je opazen
V nekem hotelu na Havajih, kjer so lani poleti preizkušali omenjeno tehnologijo, so privarčevali zelo veliko. Prej so jim gostje odnesli za slabih 4.500 evrov brisač in drugega hotelskega perila, po uvedbi "ploščic" pa le še za dobrih osemsto evrov. "Hotelom gostje vsak mesec odnesejo od pet do dvajset odstotkov brisač, rjuh, halj ... Škoda je vse večja, tudi ker je bombaž vse dražji," je povedal eden od vodilnih pri ameriškem podjetju Linen Technology Tracking, ki hotelom ponuja sodobno tehnologijo. Če imate doma kup različnih hotelskih brisač, se že zdaj sprijaznite, da zbirke morda ne boste več dolgo večali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.