Hruške, vino in rum

Foto: Žurnal24 K njim lahko postrežete tudi kepico vanilijevega sladoleda. (Foto: Shutterstock)
Naveličani čokolade? Pripravite sladico za odrasle. Pečene hruške v rdečem vinu z aromo ruma so morda prava izbira.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 6 hrušk
  • 1 l rdečega vina
  • malo ruma
  • 200 g sladkorja
  • limono
  • 20 zrn kardamoma


Priprava

  • Hruške olupite, izkoščičite in jih postavite v posodo. Limono narežite na rezine, kardamomova semena zdrobite.
  • V kozico nalijte vino, dodajte sladkor, kardamomova semena in na kolobarje narezano limono. Vse skupaj zavrite.
  • Vrelemu vinu po želji primešajte malo ruma, nato pa vino prelijte čez hruške. Posodo s hruškami in vinom postavite v pečico, ogreto na 180 stopinj. Pecite približno 50 minut, med peko hruške večkrat obrnite.


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.