Imate veliko prijateljev? To ni dober znak

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mislite, da so tisti, ki imajo na družabnih omrežjih veliko prijateljev in ki v mestu "poznajo vse", zelo srečni? Raziskava, v kateri je sodelovalo več kot 16.000 ljudi, je pokazala, da ni tako.
Oglej si celoten članek

Čeprav so raziskovalci sprva menili drugače, je obsežna štiriletna raziskava pokazala, da so tisti, ki so se na začetku raziskave označili za zelo srečne, družabne in z veliko prijatelji (tudi prijatelji na družabnih omrežjih), v štirih letih mnenje in občutke spremenili. Njihova sreča je bila vsako leto manjša, vse bolj so se zapirali vase in postajali nesrečni, piše Daily Mail.

Raziskovalci razlagajo, da številna prijateljstva na posameznika delujejo obremenjujoče, ljudje z veliko prijatelji pa se hitro nehajo truditi za vzpostavitev novih prijateljstev in postanejo manj družabni.

"Od ljudi, ki imajo veliko prijateljev, vsi pričakujemo, da bodo srečni. No, to očitno ne deluje tako. Naša odkritja dokazujejo, da takšni ljudje sčasoma postanejo vedno bolj nerazpoloženi za druženje in zaprti sami vase," razlaga vodja raziskave Christopher Soto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.