Magazin > Lepota & telo
7 ogledov

Imate veliko prijateljev? To ni dober znak

razno 28.08.13. druzabna omrezja, internet, facebook, foto: shutterstock Shutterstock
Mislite, da so tisti, ki imajo na družabnih omrežjih veliko prijateljev in ki v mestu "poznajo vse", zelo srečni? Raziskava, v kateri je sodelovalo več kot 16.000 ljudi, je pokazala, da ni tako.

Čeprav so raziskovalci sprva menili drugače, je obsežna štiriletna raziskava pokazala, da so tisti, ki so se na začetku raziskave označili za zelo srečne, družabne in z veliko prijatelji (tudi prijatelji na družabnih omrežjih), v štirih letih mnenje in občutke spremenili. Njihova sreča je bila vsako leto manjša, vse bolj so se zapirali vase in postajali nesrečni, piše Daily Mail.

Raziskovalci razlagajo, da številna prijateljstva na posameznika delujejo obremenjujoče, ljudje z veliko prijatelji pa se hitro nehajo truditi za vzpostavitev novih prijateljstev in postanejo manj družabni.

"Od ljudi, ki imajo veliko prijateljev, vsi pričakujemo, da bodo srečni. No, to očitno ne deluje tako. Naša odkritja dokazujejo, da takšni ljudje sčasoma postanejo vedno bolj nerazpoloženi za druženje in zaprti sami vase," razlaga vodja raziskave Christopher Soto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.