Imejte sijoče lase tudi poleti

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zaščitite jih s pokrivalom in oljem, uporabljajte UV-zaščito in masko.
Oglej si celoten članek

Prvo morsko pravilo, če želite ohraniti zdrave in svetleče lase, je, da jih pokrijete s klobukom, kapo ali ruto. Tako jih zaščitite pred soncem in vetrom. Idealno bi bilo, če las nikoli ne bi izpostavljali soncu. Koristi jim tudi, če jih, preden skočite v morje ali bazen, zmočite s sladko vodo.

UV-zaščita tudi za lase

Na morju uporabljajte šampone in razpršila z UV-zaščito. Ne glede na to, ali so lasje barvani ali naravni, njihova barva na soncu sčasoma zbledi. Zaščitite jih lahko tudi z mandljevim ali arganovim oljem.

Po kopanju

Takoj po kopanju si lase sperite s sladko vodo, če na plaži ni prhe, pa si vodo prinesite v plastenki. Na morju si lase umivajte z blagimi šamponi in balzami. Privoščite jim hranilno masko, ki jo lahko pripravite tudi sami.

Domače maske

Na lase blagodejno delujejo med, jajca in avokado. Med zmešajte z jojobinim oljem ali polnomastnim mlekom. Če boste uporabili jajca, dodajte oljčno olje. Masko vedno spirajte z mlačno vodo. Če imate suhe lase, uporabite samo rumenjake, če so lasje mastni, pa jajcem in oljčnemu olju dodajte limonin sok. Oljčnemu olju in medu lahko primešate avokado. Masko sperite s šamponom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:24 7. Junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.