Magazin > Lepota & telo
22 ogledov

Imejte sijoče lase tudi poleti

ženska Shutterstock
Zaščitite jih s pokrivalom in oljem, uporabljajte UV-zaščito in masko.

Prvo morsko pravilo, če želite ohraniti zdrave in svetleče lase, je, da jih pokrijete s klobukom, kapo ali ruto. Tako jih zaščitite pred soncem in vetrom. Idealno bi bilo, če las nikoli ne bi izpostavljali soncu. Koristi jim tudi, če jih, preden skočite v morje ali bazen, zmočite s sladko vodo.

UV-zaščita tudi za lase

Na morju uporabljajte šampone in razpršila z UV-zaščito. Ne glede na to, ali so lasje barvani ali naravni, njihova barva na soncu sčasoma zbledi. Zaščitite jih lahko tudi z mandljevim ali arganovim oljem.

Po kopanju

Takoj po kopanju si lase sperite s sladko vodo, če na plaži ni prhe, pa si vodo prinesite v plastenki. Na morju si lase umivajte z blagimi šamponi in balzami. Privoščite jim hranilno masko, ki jo lahko pripravite tudi sami.

Domače maske

Na lase blagodejno delujejo med, jajca in avokado. Med zmešajte z jojobinim oljem ali polnomastnim mlekom. Če boste uporabili jajca, dodajte oljčno olje. Masko vedno spirajte z mlačno vodo. Če imate suhe lase, uporabite samo rumenjake, če so lasje mastni, pa jajcem in oljčnemu olju dodajte limonin sok. Oljčnemu olju in medu lahko primešate avokado. Masko sperite s šamponom.

Komentarjev 1
  • jokovine 18:24 07.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **