Magazin > Lepota & telo
61 ogledov

Za hollywoodske zvezdnice si brijejo glave

Mischa Barton
1/4
FameFlynet
V hindujskem templju v indijski državi Andhra Pradesh vsak dan pobrijejo glave tisočih žensk, ki želijo svoje lase žrtvovati bogu. Ti pa nato končajo na glavah zvezdnic.

Hindujski tempelj v Andhri Pradesh, ki je znan tudi kot tempelj las, dobro skrbi za hollywoodske zvezdnice in njihov videz. Tempelj vsak dan obišče na tisoče vernic, ki svoje dolge, močne in zdrave lase podarijo bogu Venkateswari, ta pa jih za masten denar proda v Hollywood in Veliko Britanijo. Med zvezdnicami, ki z največjim veseljem nosijo tuje lase, so Mischa Barton, Eva Longoria in Britney Spears, ki so na lase Indijk nore iz preprostega razloga: naravni lasje so videti lepše in v njih se počutijo bolje. Poleg tega pa so lasje Indijk zelo močni, še nikoli barvani in jih kemikalije iz šamponov, ki jih uporabljamo na Zahodu, še niso načele. Nanje so nanašale samo kokosovo olje in nežno zeliščno milo.

Naravni lasje = zlato in diamanti

Lase "bogu" poleg žensk podarjajo tudi moški, niti otroci niso izjeme, saj gre za verski obred. Njihovih glav se lotijo izkušeni brivci, ki jih gladko obrijejo, nato pa lase zvežejo v čop in z njih operejo kri, če se ta pojavi med britjem. V templju nato vse lase zberejo in začnejo z internetno dražbo s ponudniki iz vsega sveta. Ko lasje najdejo kupca, ta zanje dobro poskrbi in jih prilagodi vsaki stranki posebej. Eden izmed kupcev je tudi podjetje Great Lengths International, ki z naravnimi lasmi Indijk zalaga kar 1.300 britanskih frizerskih salonov. "Čeprav ni uradne statistike, lahko z zagotovostjo trdim, da so naravni lasje postali luksuzna dobrina, ki se lahko meri z zlatom, diamanti in nafto. Od nekaterih salonov dobimo naročil za 120 tisoč evrov na leto!" pravi direktor družbe, Philip Sharp.

A ni povsod po svetu tako, da ženske same darujejo svoje lase. V vzhodni Evropi naj bi se pogosto dogajalo, da ženske na silo obrijejo in nato prodajo njihove lase. Victoria Beckham je nekoč celo priznala, da so njeni podaljški last ruske zapornice: "Na glavi imam lase Rusinje iz celice H," je dejala hladno.

V hundujskem templju pa delajo dobro delo. Glede na to, da so lasje Indijk zelo cenjeni in zato dobro prodajani, je njihov zalužek odličen. Na leto naj bi zaslužili kar 86 milijonov evrov, prav vsak cent pa namenijo sirotam in bolnišnicam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.