Magazin > Lepota & telo
58 ogledov

Naličite se kot najbolj zapeljiva ženska na svetu

Dita Von Teese
1/15
FameFlynet
Zapeljiva plesalka in igralka Dita Von Teese je izdala lastno kolekcijo ličil, ki je dostopna tudi pri nas. S pomočjo njene kolekcije, ki jo je oblikovala sama, se lahko prelevite v pravo kraljico burleske.

Preden je postala svetovno znana plesalka burleske in model za spodnje perilo, je bila Dita Von Teese mojstrica ličenja. Pred kratkim se je odločila, da bo svoje znanje ličenja delila z ostalim svetom in tako je nastala kolekcija ličil Artdeco Dita Von Teese Clasics. Kolekcija zajema vse lepotne pripomočke, ki so za Dito nepogrešljivi, od rdečila, črtala in tuša, do rdeče šminke in rdečega laka za nohte. Glavno sporočilo zvezde glamurja pa je seveda: klasična lepota.

Pri ličenju ni pravil

"Elementi klasične lepote so popolna porcelanasta polt, krvavo rdeče ustnice, oči, poudarjene s črnim črtalom in mehko poudarjena lička," nam je definicijo klasične lepote pojasnil mojster ličenja Derek Grillo, ki ima retro videz gospodične Von Teese v malem prstu. "Najboljše pri tem pa je, da je to eden najbolj preprostih načinov ličenja, ki poleg tega pristaja vsem ženskam. Najti morajo le svoj odtenek rdeče šminke." A Derek kljub temu svetuje, da pri ličenju nikar ne pretiravajte. "Veliko žensk vidi nek plakat s popolno naličeno žensko in si želi natanko takšen videz. Ne ravnanjte se po teh pravilih, saj imamo v življenju že tako preveč pravil, ki jih moramo upoštevati. Ne potrebujemo še pravil glede ličenja, pomembno je, da se zabavate."

Kako se preleviti v zvezdo glamurja

"Nimam lepotnih skrivnosti, saj vse znanje delim z drugimi," pravi Dita, ki je natančno opisala, kako se naliči.

OBRAZ: Postopek ličenja pričnemo s popolnoma čisto in navlaženo kožo. Po nanosu kreme za obraz počakamo, da se ta dobro vpije. Odvečne ostanke kreme odstranimo, saj s tem dodamo polti svež, čist in sproščen videz.

OČI: Pri ličenju oči vedno pričnemo z nanosom podlage za senčilo. S prstom jo v enakomernem in tankem sloju razmažemo po površini celotne veke, kot tudi po spodnjem robu linije trepalnic - tu nanos opravimo z vatirano paličico. Nadaljujemo z nanosom senčila, ki ga nanesemo po celotni površini premičnega dela veke. Meja naj bo le malce nad gubo veke. V naslednjem koraku na zunanjo tretjino veke nanesemo temnejše senčilo, ki ga nežno zasenčimo proti notranjemu in zunanjemu delu, vse do gube. Z istim senčilom obrobimo spodnji rob trepalnic in linijo združimo z zgornjo veko, tako, da senčilo, v prefinjeni obliki krila, zasenčimo proti zunanjemu delu očesa. Za čist, naraven in eleganten videz dobro zabrišemo prehode.

Lok nad očesno kostjo poudarimo s svetlejšim senčilom in ga razmažemo navzven proti rjavim in oranžnim tonom. S tem preprečimo, da bi bili zaključki ostri. Za notranji rob očesa uporabimo podobno senčilo, ki videzu doda sijaj in diskreten lesket. Pri ličenju oči uporabljamo mat, bleščeče in lesketajoče se barve. Ličenje nadaljujemo z obrobo zgornjih trepalnic. Za dodatno definicijo poudarimo tudi obrvi. Trepalnice namažemo z maskaro.

USTNICE: Pri ličenju ustnic pričnemo z nanosom šminke. V naslednjem koraku ustnice obrobimo in zatem zapolnimo s črtalom za ustnice. Nikoli ne smemo pozabiti, da slojenje barv celotnemu videzu doda dodatno dimenzijo in teksturo.

Ličenje zaključimo z rdečilom za lica. Ljubka koralna barva celotnemu videzu doda svež mareličen pridih in zaokroži kombinacijo ustnic, oči ter polti v popolno celoto.

Za piko na i pa se držite še Ditinega nasveta: "Lepota je umetnost. Skozi ličila izrazite sebe, bodite to kar ste."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.