Magazin > Lepota & telo
53 ogledov

Razkrivamo skrivnosti poročnega ličenja

Tina Fabjan Osebni arhiv
Tina Fabjan, vodja umetnikov ličenja pri Max Factor, nam je zaupala skrivnosti poročnega ličenja in nam predstavila lepotne izdelke, ki jih na poročni dan nikakor ne smete pozabiti doma.

Ličenje prilagodite sebi

Tudi če boste poročno ličenje zaupali vizažistu, ostanite zvesti sebi. Seveda so vaše želje in predlogi dobrodošli, prav tako pa poslušajte nasvete strokovnjaka, ki vam bo znal svetovati, kakšno ličenje se vam poda najbolje. Če se le da, se dogovorite za poskusno ličenje, saj boste tako ugotovili, kaj vam zares pristaja, na poročni dan pa boste bolj sproščeni.

Nujni lepotni pripomočki

"Bleščilo za ustnice ali šminka, puder v kamnu, mini žepno ogledalce, suhi robčki, vodica v razpršilu in prozoren lak za nohte, ki ga boste potrebovali, če se vam raztrgajo hlačne nogavice, so nujni pripomočki vsake neveste," razlaga vizažistka Tina Fabjan. Če boste kozmetično torbico zaupali priči ali prijateljici, pa vanjo za vsak slučaj pospravite še tekoči korektor, črno črtalo za oči, maskaro, mini utrjevalec za lase in vlažilne robčke.

Začnite s podlago

Vizažistka svetuje, da na veke najprej nanesete gost korektor v stiku, ki bo preprečil nabiranje senčila v očesnih gubicah. Na veke ga za to priložnost nanesite malo več, s korektorjem po potrebi prekrijte nepravilnosti, nato pa na obraz nanesite lahko tekočo podlago. Podočnjake prekrijte s tekočim korektorjem. Če so ti temni, uporabite takšnega v toplih mareličnih odtenkih, če pa so vaši podočnjaki sivi, pa jih prekrijte z bež odtenkom. Pozorni bodite na prehode, na koncu pa na obraz s čopičem nežno nanesite še puder v prahu. Ne pozabite niti na telo – na dekolte, roke, hrbet in noge, če ne nosite hlačnih nogavic, nanesite losjon ali malo svetlečega praha, izognite pa se uporabi bronzerja, ki lahko umaže vašo belo obleko.

Oči v nežnih odtenkih

Svež videz bodo poudarile tudi oči, nežno naličene v naravnih toplih odtenkih. Poigrajte se z nežno rjavo, zlato, rožnato ali marelično. V notranje kotičke oči nanesite svetleč prah ali svetlikajoče se senčilo, prav tako ne pozabite naličiti spodnje veke – na zunanji strani uporabite temnejši, na notranji pa svetlejši odtenek. Prehode med senčili lepo zabrišite. "Linijo ob trepalnicah poudarite z eyelinerjem, trepalnice bogato poudarite z vodoodporno maskaro za volumen," svetuje Fabjanova in dodaja, da sama rada uporablja umetne trepalnice v obliki čopkov. Ko končate z ličenjem oči, v eleganten lok oblikujte in poudarite še obrvi.

Poudarite lička

Na konice ličnic nanesite marelično ali nežno rožnato rdečilo, ki se lahko malo sveti. "Uporabite ga tako, da se pred ogledalom zasmejite in nato obarvajte lička," razlaga vizažistka. Na izpostavljene dele obraza za bolj svež videz z velikim čopičem nežno nanesite še malo osvetljevalca.

Obstojna šminka

Ličenje zaključite z nanosom obstojne šminke v nežnejših odtenkih. Tina Fabjan priporoča, da izbrano šminko uporabljate tudi pred poroko, saj se boste tako nanjo lažje navadili.

Ne pozabite na nohte

Poleg vas in vašega prstana bodo na udaru tudi vaši nohti, zato jih nikar ne zanemarite. Urejanje pri kozmetičarki je tako dan ali dva pred poroko več kot priporočljivo! Za več živahnosti nohte obarvajte z odtenkom, ki se pojavi tudi v vašem poročnem šopku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.