Instagram ni želel, da bi videli to fotko

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Fotografijo, na kateri ženska z rdečim madežem na hlačah leži na postelji, je Instagram kar dvakrat odstranil.
Oglej si celoten članek

Umetnica Rupi Kaur je na Instagramu objavila serijo fotografij o menstruaciji, ki jih je posnela njena sestra. Na eni leži na postelji z rdečim madežem na hlačah, na drugi pa je pod tušem, na tleh pa je nekaj kapljic krvi.

Prvo fotografijo je Instagram zaradi "kršenja standardov“ umaknil celo dvakrat, četudi Kaurjeva, študentka iz Toronta, pravi, da z objavo ni želela provocirati javnosti, ampak demistificirati menstruacijo in opozoriti na težave žensk. "Že takoj, ko sem jo objavila, sem vedela, da bo sprožila buren odziv in sovražne komentarje, ki bodo počasi potihnili. Nisem si pa mislila, da bo zgodba obkrožila svet,“ je povedala študentka in dodala: "Zanimivo je bilo videti, kako ljudje omalovažujejo menstruacijo in težave, ki jih imajo ženske v tem obdobju. Zaradi menstruacije ne greš na dopust, prestavljaš datum poroke … Povsod ti sledi in ti povzroča bolečino. Ženske morajo zaradi tega v bolnišnico.“

Instagram je po njeni pritožbi fotografijo sicer spet objavil in se ji opravičil, češ da so storili napako.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.