Magazin > Odnosi in prosti čas
55 ogledov

Instagram ni želel, da bi videli to fotko

Rupi Kaur Instagram
Fotografijo, na kateri ženska z rdečim madežem na hlačah leži na postelji, je Instagram kar dvakrat odstranil.

Umetnica Rupi Kaur je na Instagramu objavila serijo fotografij o menstruaciji, ki jih je posnela njena sestra. Na eni leži na postelji z rdečim madežem na hlačah, na drugi pa je pod tušem, na tleh pa je nekaj kapljic krvi.

Prvo fotografijo je Instagram zaradi "kršenja standardov“ umaknil celo dvakrat, četudi Kaurjeva, študentka iz Toronta, pravi, da z objavo ni želela provocirati javnosti, ampak demistificirati menstruacijo in opozoriti na težave žensk. "Že takoj, ko sem jo objavila, sem vedela, da bo sprožila buren odziv in sovražne komentarje, ki bodo počasi potihnili. Nisem si pa mislila, da bo zgodba obkrožila svet,“ je povedala študentka in dodala: "Zanimivo je bilo videti, kako ljudje omalovažujejo menstruacijo in težave, ki jih imajo ženske v tem obdobju. Zaradi menstruacije ne greš na dopust, prestavljaš datum poroke … Povsod ti sledi in ti povzroča bolečino. Ženske morajo zaradi tega v bolnišnico.“

Instagram je po njeni pritožbi fotografijo sicer spet objavil in se ji opravičil, češ da so storili napako.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.