Interpretacija ženskih diktatov

Foto: Žurnal24 Identiteta sodobne ženske je v ospredju zanimanja umetnice Antee Arizanović.
Razstava Antee Arizanović, ki se dejavno ukvarja s položajem in identiteto ženske v moderni družbi, z naslovom Kolekcija Ideal, bo na ogled v Likovnem salonu Celje.
Oglej si celoten članek

Umetnica Antea Arizanović se ukvarja predvsem s položajem in identiteto ženske v sodobni družbi, ki ju interpretira z uporabo globalne retorike, forme oglaševanja in množičnih medijev. Ravno slednji sodobni ženski namreč sugerirajo in posredno celo diktirajo družbeno zaželene oblike oblačenja, oblikovanja telesa, vedenja, kar povzroča večno nezadovoljstvo ženske s svojim videzom, ki v skrajnih primerih privede do depresij, bolezenskih motenj prehranjevanja in podobno.

Avtorica si v gradnji svoje likovne govorice prisvaja z omenjenimi temami povezano medijsko in oglaševalsko ikonografijo. V delih pogosto uporabi formo inscenirane fotografije, ki jo je pred kratkim uporabila tudi v nizu fotografij I (Be)eat, Anorexia, predstavljenih v Tobačnem muzeju v Ljubljani, predstavljene pa bodo tudi na celjski razstavi.

Antea je samostojno razstavljala že v Parizu in Beogradu, v Ljubljani pa v Galeriji ZDSLU, Bežigrajski galeriji in Tobačnem muzeju. Med skupinskimi predstavitvami velja omeniti 43. oktobrski salon v Beogradu v selekciji Ande Rottenberg, razstavo Avtoportret danes v Umetnostni galeriji Maribor ter Bienale mladih umetnikov v Bukarešti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.