Magazin
2 ogledov

Interpretacija ženskih diktatov

Identiteta sodobne ženske je v ospredju zanimanja umetnice Antee Arizanović. Žurnal24 main
Razstava Antee Arizanović, ki se dejavno ukvarja s položajem in identiteto ženske v moderni družbi, z naslovom Kolekcija Ideal, bo na ogled v Likovnem salonu Celje.

Umetnica Antea Arizanović se ukvarja predvsem s položajem in identiteto ženske v sodobni družbi, ki ju interpretira z uporabo globalne retorike, forme oglaševanja in množičnih medijev. Ravno slednji sodobni ženski namreč sugerirajo in posredno celo diktirajo družbeno zaželene oblike oblačenja, oblikovanja telesa, vedenja, kar povzroča večno nezadovoljstvo ženske s svojim videzom, ki v skrajnih primerih privede do depresij, bolezenskih motenj prehranjevanja in podobno.

Avtorica si v gradnji svoje likovne govorice prisvaja z omenjenimi temami povezano medijsko in oglaševalsko ikonografijo. V delih pogosto uporabi formo inscenirane fotografije, ki jo je pred kratkim uporabila tudi v nizu fotografij I (Be)eat, Anorexia, predstavljenih v Tobačnem muzeju v Ljubljani, predstavljene pa bodo tudi na celjski razstavi.

Antea je samostojno razstavljala že v Parizu in Beogradu, v Ljubljani pa v Galeriji ZDSLU, Bežigrajski galeriji in Tobačnem muzeju. Med skupinskimi predstavitvami velja omeniti 43. oktobrski salon v Beogradu v selekciji Ande Rottenberg, razstavo Avtoportret danes v Umetnostni galeriji Maribor ter Bienale mladih umetnikov v Bukarešti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.