IQ-test za mačke

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vsak lastnik mačke meni, da je njegova kosmatinka najpametnejša, in z veseljem spremlja vse njene mačje podvige. Lastniki mačk pa lahko s preprostim IQ-testom preverite, kako pametna je vaša štirinožna prijateljica v resnici.
Oglej si celoten članek

Prvi testi IQ za muce so se pojavili pred pol stoletja, namenjeni pa so bili zgolj zabavi. E. M. Brad je leta 1982 v knjigi Test Your Cat: The Cat IQ Test (knjiga je prevedena tudi v slovenščino in nosi naslov Testirajte svojo mačko) razložil mačje miselne vzorce, dodal je IQ-vprašalnik, na koncu pa še nasvete, kako mačji IQ izboljšati.

Povprečne vrednosti se spreminjajo

Mačji IQ-test obsega 13 vprašanj, ki se nanašajo na vedenje mačk. IQ se pri mačkah izračunava podobno kot pri ljudeh, IQ 100 pomeni povprečje, vsak rešen test pa se primerja s prejšnjim. Končni rezultat tako ni seštevek točk, pač pa odklon glede na povprečje. Pri oblikovanju testa so analizirali vedenje 183 mačk, njihov povprečni odgovor pa so strnili v referenčni IQ 100. Ker se povprečne vrednosti lahko dnevno spreminjajo, se spreminja tudi IQ mačk.

Po rešenem testu certifikat

Slovenski IQ-test za mačke lahko rešite na spletni strani www.liveclick.eu/IQcat/. Portal LiveClick.eu, s katerim upravlja slovensko podjetje Vrtinec.com, jamči, da je storitev IQ Cat stoodstotno varna. Nikjer ni prikritih stroškov, prav tako se ni treba včlaniti v noben klub, po e-mailu pa vam ne bodo pošiljali vsiljene pošte. Vsak uporabnik, ki do konca izpolni test, pridobi tudi mačji IQ-certifikat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.