Magazin
110 ogledov

IQ-test za mačke

maček, mačka, muca Shutterstock
Vsak lastnik mačke meni, da je njegova kosmatinka najpametnejša, in z veseljem spremlja vse njene mačje podvige. Lastniki mačk pa lahko s preprostim IQ-testom preverite, kako pametna je vaša štirinožna prijateljica v resnici.

Prvi testi IQ za muce so se pojavili pred pol stoletja, namenjeni pa so bili zgolj zabavi. E. M. Brad je leta 1982 v knjigi Test Your Cat: The Cat IQ Test (knjiga je prevedena tudi v slovenščino in nosi naslov Testirajte svojo mačko) razložil mačje miselne vzorce, dodal je IQ-vprašalnik, na koncu pa še nasvete, kako mačji IQ izboljšati.

Povprečne vrednosti se spreminjajo

Mačji IQ-test obsega 13 vprašanj, ki se nanašajo na vedenje mačk. IQ se pri mačkah izračunava podobno kot pri ljudeh, IQ 100 pomeni povprečje, vsak rešen test pa se primerja s prejšnjim. Končni rezultat tako ni seštevek točk, pač pa odklon glede na povprečje. Pri oblikovanju testa so analizirali vedenje 183 mačk, njihov povprečni odgovor pa so strnili v referenčni IQ 100. Ker se povprečne vrednosti lahko dnevno spreminjajo, se spreminja tudi IQ mačk.

Po rešenem testu certifikat

Slovenski IQ-test za mačke lahko rešite na spletni strani www.liveclick.eu/IQcat/. Portal LiveClick.eu, s katerim upravlja slovensko podjetje Vrtinec.com, jamči, da je storitev IQ Cat stoodstotno varna. Nikjer ni prikritih stroškov, prav tako se ni treba včlaniti v noben klub, po e-mailu pa vam ne bodo pošiljali vsiljene pošte. Vsak uporabnik, ki do konca izpolni test, pridobi tudi mačji IQ-certifikat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.