Magazin
154 ogledov

10 zmot o mačkah

Muca
1/10
Shutterstock
Ste navdušen ljubitelj kosmatih kepic in mislite, da o njih veste prav vse? Malo za šalo in malo zares smo zbrali deset najpogostejših zmot o mačkah.
Komentarjev 3
  • cvety 12:39 16.september 2011.

    "Zmota: Črne mačke prinašajo nesrečo. V srednjem veku so črne mače, skupaj s čarovnicami, sežigali na grmadi. Resnica: Človeška neumnost ne pozna meja"Dejstvo: določeno indijansko pleme je verjelo da črna mačka prinaša srečo

  • Martin McDowell 20:50 18.julij 2011.

    Lep prispevek in še lepše fotke. Samo v prvi točki na žalost ne drži. Mačke so samotarske in sicer se smatrajo kot samotarski plenilci (solitary predators).V večini primerov so raje same le izjemoma se zares dobro razumejo z drugo mačko ...prikaži več in v večini primerov je to sorodnik (mačke seveda). Ljudje velikokrat zmotno mislimo, da se mačke razumejo med seboj v bistvu se pa samo tolerirajo. V resnici so lahko v precejšnjem stresu če so v nestabilnih skupinah.

  • Bizgec 16:34 08.julij 2011.

    "Zmota: Črne mačke prinašajo nesrečo. V srednjem veku so črne mače, skupaj s čarovnicami, sežigali na grmadi. Resnica: Človeška neumnost ne pozna meja"Dejstvo: zaradi tega so se blazno razsirile podgane, bolhe na njih so pa prinesle kugo. Pol ...prikaži več Evrope bi takrat lahko dobilo Darwinovo nagrado.