Izberite svoj pravi suši

Foto: Michael Loizenbauer, Španski borci
Foto: Michael Loizenbauer, Španski borci
Predstava v duhu japonskega running sushija bo navdušila vse ljubitelje plesa in nam oddaljenih kultur. Running sushi, kakor se imenuje, si lahko ob 20.30 ogledate v veliki dvorani Španskih borcev.
Oglej si celoten članek

Kaj o družini iz stripov manga razkriva kanec zenovske filozofije? Duhovita mednarodna uspešnica ne sledi linearnemu poteku, pač pa je razdeljena na različne scene – podobno kot tip japonske restavracije, imenovane running sushi, kjer se pred gostom na tekočem traku vrti nabor jedi, ki si jih ta lahko poljubno izbira.

Running Sushi je tako večer s presenetljivim učinkom, kajti občinstvo v njem aktivno sodeluje z izborom zaporedja dvanajstih scen prek izbiranja koščkov – pravega sušija. Vsak večer torej ponuja drugačen scenarij, občinstvo pa zgodbo sestavi retrogradno.

Predstavo so navdihnili japonski stripi manga . Plesalca, ki se gibata z izredno natančnostjo, v zabavnem duetu izražata karseda nenavadne medsebojne konflikte. Glas, vselej jedro sebstva, v predstavi postane glavni prenosnik, prej katerega lahko notranjost vdre zunanjost in jo naslavlja. Predstava temelji na sinhronizaciji glasov in telesnega jezika, zaradi česar je besedilo njen pomemben del.

Vstopnine ni!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.