Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

Izberite svoj pravi suši

Running Sushi Michael Loizenbauer, Španski borci
Predstava v duhu japonskega running sushija bo navdušila vse ljubitelje plesa in nam oddaljenih kultur. Running sushi, kakor se imenuje, si lahko ob 20.30 ogledate v veliki dvorani Španskih borcev.

Kaj o družini iz stripov manga razkriva kanec zenovske filozofije? Duhovita mednarodna uspešnica ne sledi linearnemu poteku, pač pa je razdeljena na različne scene – podobno kot tip japonske restavracije, imenovane running sushi, kjer se pred gostom na tekočem traku vrti nabor jedi, ki si jih ta lahko poljubno izbira.

Running Sushi je tako večer s presenetljivim učinkom, kajti občinstvo v njem aktivno sodeluje z izborom zaporedja dvanajstih scen prek izbiranja koščkov – pravega sušija. Vsak večer torej ponuja drugačen scenarij, občinstvo pa zgodbo sestavi retrogradno.

Predstavo so navdihnili japonski stripi manga . Plesalca, ki se gibata z izredno natančnostjo, v zabavnem duetu izražata karseda nenavadne medsebojne konflikte. Glas, vselej jedro sebstva, v predstavi postane glavni prenosnik, prej katerega lahko notranjost vdre zunanjost in jo naslavlja. Predstava temelji na sinhronizaciji glasov in telesnega jezika, zaradi česar je besedilo njen pomemben del.

Vstopnine ni!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.