Izbruh: Roger Waters se je na odru v solzah smilil samemu sebi

Foto: YouTube
Foto: YouTube
Burno dogajanje na odru in med občinstvom.
Oglej si celoten članek

Ustanovitelj skupine Pink Floyd Roger Waters je v nedeljo odigral svoj škandalozni koncert v frankfurtski Festhalle. Ko je svetovni zvezdnik sredi koncerta spregovoril o obtožbah antisemitizma na njegov račun, je začel jokati. "Vsakdo, ki je spremljal tisk v zadnjih dneh, bo dobil vtis, da sem antisemit," je dejal Waters. Nato je zavpil v mikrofon: "To nisem jaz. Nisem! Nisem". Svetovnemu zvezdniku so pred razprodano dvorano nenadoma tekle solze v potokih, za približno pol minute se je celo sesedel, nato pa prosil za robčke.

Ozadje tega izpada je bilo to, da se je Waters prejšnji teden na svojem koncertu v Berlinu na odru med drugim pojavil v nacistični opravi. Zaradi tega je tudi pod drobnogledom policije, sumijo ga kaznivega dejanja spodbujanja sovraštva. Berlinski nastop pa je povzročil celo ogorčenje v Izraelu. Izraelsko zunanje ministrstvo je glasbenika obtožilo, da je z berlinskimi vložki na video platnu "povsem umazal spomin na Ano Frank in šest milijonov Judov, pomorjenih v holokavstu".

Razpoloženje v Frankfurtu je bilo burno že od samega začetka. Le pet minut po začetku koncerta je na oder splezal moški in mahal z izraelsko zastavo. Nekateri obiskovalci so se mu pridružili z zastavami, ki so jih prinesli s seboj. Watersovi oboževalci so vzrojili in med obiskovalci je izbruhnil hud nemir. Koncertno dvorano je sicer varovalo več sto policistov. Na demonstracijah judovske skupnosti v Frankfurtu, ki so potekale malo pred škandalom, je frankfurtski župan Mike Josef dejal: "Človek, ki pravi, da ameriško politiko nadzorujejo bogati Judje, strelja balone v obliki prašičev z Davidovo zvezdo, takšnega si ne želimo v tem mestu."

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 23:29 29. Maj 2023.

    Čist prov je meu. Kwa se zdej cmer.

  • 17:34 29. Maj 2023.

    drama...holywoodska..lažne solze

  • 15:19 29. Maj 2023.

    Waters naj bi na svojih koncertih igral bas kitaro , vendar vedno le blefira, bas pa igra eden od studijskih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.