Magazin > VIP
6144 ogledov

Izbruh: Roger Waters se je na odru v solzah smilil samemu sebi

Roger Waters YouTube
Burno dogajanje na odru in med občinstvom.

Ustanovitelj skupine Pink Floyd Roger Waters je v nedeljo odigral svoj škandalozni koncert v frankfurtski Festhalle. Ko je svetovni zvezdnik sredi koncerta spregovoril o obtožbah antisemitizma na njegov račun, je začel jokati. "Vsakdo, ki je spremljal tisk v zadnjih dneh, bo dobil vtis, da sem antisemit," je dejal Waters. Nato je zavpil v mikrofon: "To nisem jaz. Nisem! Nisem". Svetovnemu zvezdniku so pred razprodano dvorano nenadoma tekle solze v potokih, za približno pol minute se je celo sesedel, nato pa prosil za robčke.

Ozadje tega izpada je bilo to, da se je Waters prejšnji teden na svojem koncertu v Berlinu na odru med drugim pojavil v nacistični opravi. Zaradi tega je tudi pod drobnogledom policije, sumijo ga kaznivega dejanja spodbujanja sovraštva. Berlinski nastop pa je povzročil celo ogorčenje v Izraelu. Izraelsko zunanje ministrstvo je glasbenika obtožilo, da je z berlinskimi vložki na video platnu "povsem umazal spomin na Ano Frank in šest milijonov Judov, pomorjenih v holokavstu".

Razpoloženje v Frankfurtu je bilo burno že od samega začetka. Le pet minut po začetku koncerta je na oder splezal moški in mahal z izraelsko zastavo. Nekateri obiskovalci so se mu pridružili z zastavami, ki so jih prinesli s seboj. Watersovi oboževalci so vzrojili in med obiskovalci je izbruhnil hud nemir. Koncertno dvorano je sicer varovalo več sto policistov. Na demonstracijah judovske skupnosti v Frankfurtu, ki so potekale malo pred škandalom, je frankfurtski župan Mike Josef dejal: "Človek, ki pravi, da ameriško politiko nadzorujejo bogati Judje, strelja balone v obliki prašičev z Davidovo zvezdo, takšnega si ne želimo v tem mestu."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • 806f82a1727c8edcf3f11e78aad3fff669a5e947 23:29 29.maj 2023.

    Čist prov je meu. Kwa se zdej cmer.

  • norigolobizem 17:34 29.maj 2023.

    drama...holywoodska..lažne solze

  • Anja1956 15:19 29.maj 2023.

    Waters naj bi na svojih koncertih igral bas kitaro , vendar vedno le blefira, bas pa igra eden od studijskih glasbenikov na odru! Verjetno je vseskozi na drogi !