Izlet: Plavanje v Blejskem jezeru

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tekmovanje v plavanju v Blejskem jezeru, ki ima 4 stopinje Celzija.
Oglej si celoten članek

Če boste danes obiskali Bled, boste ob 11. uri kot opazovalci gotovo deležni zelo zanimive tekme: že tretje leto se bodo najpogumnejši plavalci zavihteli v Blejsko jezero, ki ima trenutno nič kaj prijetne štiri stopinje Celzija in je, kot smo poročali, vsak dan bolj prekrito z ledom. Napovedana temperatura zraka, ki bo pod –5 stopinj Celzija, pa tudi ne obeta, da se bo kdo pogrel na soncu. Kljub temu pri Turizmu Bled zagotavljajo, da bodo skupaj s potapljači poskrbeli, da bodo tekmovalci za pokal Bleda v zimskem plavanju lahko preplavali izbrano dolžino – 25 ali 50 metrov.

Britanci se ledu ne bojijo

Trenutno imamo prijavljenih 26 tekmovalcev, 11 tujcev, predvsem Britancev, in 15 Slovencev,” pravi direktorica Turizma Bled Eva Štravs Podlogar. Med njimi je osem predstavnic ženskega spola – od tega pet iz Velike Britanije, ena iz ZDA, ena Finka, ki živi v Sloveniji, in ena Slovenka. “Plavanje v odprtih vodah je v Veliki Britaniji eden izmed najhitreje rastočih športov po številu udeležencev. Število prireditev, tekmovanj in društev v tem športu je v zadnjih letih izjemno naraslo,” številčno udeležbo Britancev pojasnjuje Štravs Podlogarjeva.

Lahko ste le “pingvini”

Uradna slovesnost se bo začela ob 10. uri, uro pozneje pa bo prvo tekmovanje na 25 metrov prsno, ki mu bosta sledili tekmi na 25 in 50 metrov prosto. Opoldne bosta na sporedu štafeti na 4 x 25 metrov prsno in enako razdaljo prosto. Tisti, ki bi radi le izkusili, kakšen je občutek kombinacije ledene vode in strupeno mrzlega zraka na goli koži, pa se bodo lahko prijavili kot “pingvini” in ob 13. uri na hitro skočili v jezero.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:12 11. Februar 2012.

    Ko bi bil tudi jaz tako korajžen. Saj ,ko si enkrat v vodi.....BRRRRRR....ne ne bi šel noter..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.