Magazin
72 ogledov

Izlet: Plavanje v Blejskem jezeru

plavanje Shutterstock
Tekmovanje v plavanju v Blejskem jezeru, ki ima 4 stopinje Celzija.

Če boste danes obiskali Bled, boste ob 11. uri kot opazovalci gotovo deležni zelo zanimive tekme: že tretje leto se bodo najpogumnejši plavalci zavihteli v Blejsko jezero, ki ima trenutno nič kaj prijetne štiri stopinje Celzija in je, kot smo poročali, vsak dan bolj prekrito z ledom. Napovedana temperatura zraka, ki bo pod –5 stopinj Celzija, pa tudi ne obeta, da se bo kdo pogrel na soncu. Kljub temu pri Turizmu Bled zagotavljajo, da bodo skupaj s potapljači poskrbeli, da bodo tekmovalci za pokal Bleda v zimskem plavanju lahko preplavali izbrano dolžino – 25 ali 50 metrov.

Britanci se ledu ne bojijo

Trenutno imamo prijavljenih 26 tekmovalcev, 11 tujcev, predvsem Britancev, in 15 Slovencev,” pravi direktorica Turizma Bled Eva Štravs Podlogar. Med njimi je osem predstavnic ženskega spola – od tega pet iz Velike Britanije, ena iz ZDA, ena Finka, ki živi v Sloveniji, in ena Slovenka. “Plavanje v odprtih vodah je v Veliki Britaniji eden izmed najhitreje rastočih športov po številu udeležencev. Število prireditev, tekmovanj in društev v tem športu je v zadnjih letih izjemno naraslo,” številčno udeležbo Britancev pojasnjuje Štravs Podlogarjeva.

Lahko ste le “pingvini”

Uradna slovesnost se bo začela ob 10. uri, uro pozneje pa bo prvo tekmovanje na 25 metrov prsno, ki mu bosta sledili tekmi na 25 in 50 metrov prosto. Opoldne bosta na sporedu štafeti na 4 x 25 metrov prsno in enako razdaljo prosto. Tisti, ki bi radi le izkusili, kakšen je občutek kombinacije ledene vode in strupeno mrzlega zraka na goli koži, pa se bodo lahko prijavili kot “pingvini” in ob 13. uri na hitro skočili v jezero.

Komentarjev 1
  • matt5 19:12 11.februar 2012.

    Ko bi bil tudi jaz tako korajžen. Saj ,ko si enkrat v vodi.....BRRRRRR....ne ne bi šel noter..