Magazin
107 ogledov

Drsanje na naravnem ledu

drsanje Shutterstock
Temperature pod ničlo utrjujejo ledene ploskve bajerjev in jezer. Uživajte na prostem, a bodite previdni.

"V naslednjih štirih, petih ali šestih dneh bo precej mrzlo, temperature bodo precej pod ničlo, zato je verjetnost, da stoječe vode pomrznejo," napoveduje Andrej Velkavrh iz agencije za okolje.

Pobeg iz Ljubljane

Že od minulega konca tedna je možno drsati na Koseškem bajerju v Ljubljani. Če želite pobegniti iz mesta in se nadihati svežega zraka, je idealno drsanje na jezeru na Rakitni.

Če pa imate slab občutek ob drsanju na jezeru, se lahko odpravite na Jezersko, kjer imate dve možnosti: lahko drsate na jezeru ali na umetnem drsališču tik ob njem.

Zamrznjeno je tudi Bloško jezero, potrjujejo na Turističnem društvu Bloke, kjer dodajajo, da je cesta do jezera splužena in prevozna brez težav.

V Cerknico ali Vrbje

Drsati je možno tudi na Cerkniškem jezeru, kjer opozarjajo na varnost. Proti sredini jezera se led lahko tanjša. Zelo tanek je led ob strugi Stržena. Najvarnejša so območja pod Ribiškim kotom in za Goričico pri čebelnjakih, kjer led večinoma leži kar na travi ali pa je voda zelo plitka.
Zaradi nizke vode pa je drsanje varno na ribniku Vrbje v Savinjski dolini, pravijo na Turističnoinformacijskem centru Žalec.

Varnost

Na naravnem ledu drsate na lastno odgovornost, zato preverite debelino ledu. Izogibajte se delov, kjer se v jezero ali bajer iztekajo potoki ali potočki. Preverite tudi globino vode; če je pod ledom mogoče videti travo, je drsanje varnejše. Poskrbite tudi za opremo, posebno otroci naj nosijo čelado.

Komentarjev 1
  • mikimišek 15:46 01.februar 2012.

    cerkniško jezero ravno te dni vsiha, tako da je drsanje skoraj nemogoče