Magazin
990 ogledov

Potep po Kanarskih otokih

Kanarski otoki
1/7
Shutterstock
Kanarski otoki. Otoki večne pomladi, kjer se po kopanju v morju lahko še okepate na ognjeniku.

Na Kanarskih otokih tudi januarja zamenjate bundo za japonke. Znani so kot otoki večne pomladi; pozimi so temperature med 20 in 25, poleti pa med 25 in 30 stopinjami Celzija. Na otokih, ki ležijo v Atlantskem oceanu, vedno pihlja, kopalci pa mirnejše morje najdejo v peščenih zalivih.

Najemite avto

Kanarsko otočje sestavlja sedem vulkanskih otokov; najbolj znani so Gran Canaria, Tenerife in Fuerteventura. Na leto jih obišče več milijonov turistov, kljub temu pa se lahko izognete velikim turističnim kompleksom in najdete kotiček zase.

Med orkami in delfini

V svetovno znanem parku Loro na Tenerifu se v največjem hladilniku na svetu sprehajajo cesarski in drugi pingvini, vsako uro so na sporedu različni živalski šovi, v katerih nastopajo orke, tjulni, papagaji ... Sprehodite se lahko tudi skozi ogromen akvarij, kjer vas bodo obkrožali velikanski morski psi.

Raj za surfarje

Sezona valov je skozi leto, na vseh otokih pa so številne surferske točke. Temperatura vode je med 18 in 22 stopinjami Celzija, zato je poleti dobro imeti kratko, pozimi pa dolgo surfersko obleko. Zaradi peščenih plaž so otoki primerni tudi za začetnike, ki se lahko surfanja učijo v številnih surferskih kampih.

Klima idealna za golfiste

Povprečje 300 sončnih dni na leto pomeni, da lahko na Kanarskih otokih igrate golf skozi vse leto. Cene skrbno urejenih igrišč so zmerne, na igriščih pa ni gneče. Tenerife ima osem golfigrišč, Gran Canaria pa sedem. Plačilno sredstvo je evro, poleg španščine pa turistični delavci govorijo angleško in nemško. Zaradi močnega sonca, ki ga zaradi vetra ni čutiti, ne pozabite na primerna pokrivala, očala in visok zaščitni faktor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.