Magazin
27 ogledov

Naj destinacije za deskarje

Verbier, Švica
1/11
Shutterstock
Znan deskarski vodnik World Snowboard Guide je tudi za letošnjo sezono s pomočjo deskarjev z vsega sveta pripravil seznam najboljših smučarskih središč.

Konkurenca je bila velika, saj se je za naziv najboljših potegovalo kar tisoč smučišč iz 63 držav. Predstavljamo šest takšnih, ki so se uvrstile najvišje. Nekatera smučarska središča od tako imenovanih najboljših pa so kljub višjim cenam priljubljena tudi med Slovenci. Predstavljamo jih šest, ki so se uvrstila najvišje.

Whistler Blackcomb, Kanada

Eno od najbolj poznanih kanadskih zimskih letovišč po mnogih merilih velja za največje smučišče v Severni Ameriki, leta 2010 pa so se tam odvijale tudi alpske, nordijske in sankaške discipline na olimpijskih igrah. Dvomov, da prostrana smučišča ne bi zadovoljila tudi najzahtevnejših, ni, saj ponuja raj za vse deskarske stile in stopnje znanja.

Davos, Švica

Središče svetovne smučarske elite je med deskarji poznano kot kraj, kjer vsakdo lahko najde najboljšo progo zase. Prostrane proge in odlične steze za prosti slog so razporejene čez kar pet vrhov, kar ponuja vrsto užitkov tudi za najzahtevnejše. O vrhunski infrastrukturi smučišč ni treba izgubljati besed, malo slabe volje pa lahko prinese gneča ob koncih tedna.

Mammoth Mountain, Kalifornija

Med deskarji je priljubljen zaradi velike količine snega in številnih možnostih za deskanje v prostem slogu. Veliko je tudi urejenih prog za skoke in trike. Tisti, ki so v Mammoth Mountainu že letovali, pravijo, da je to mesto, kjer resnično vsak najde nekaj zase.

Verbier, Švica

Eno najzahtevnejših smučišč v Alpah ponuja veliko veselja ljubiteljem belih strmin. Smučišče je zelo cenjeno med ljubitelji ekstremnega smučanja, poimenujejo pa ga tudi raj za prosti slog. Ima veliko raznovrstnih prog vseh težavnostnih kategorij, deskanje pa je tam mogoče tudi poleti.

St. Anton, Avstrija

Čeprav ga opisujejo kot najboljše smučišče za prosti slog v Avstriji, lahko tam uživajo vsi, ne glede na to, ali so začetniki ali pa deskanje že obvladajo. Skupne ocene smučišča ni znižalo niti dejstvo, da je smučišče poznano po tako imenovanih snobovskih smučarjih, ki pa večino časa preživijo na plažah in v smučarskih kočah, medtem ko deskarji lahko brezskrbno uživajo na belih strminah in številnih neoznačenih progah.

Serre Chevalier, Francija

Smučišče v francoskih Alpah je znano po deskarskih terenih za vse sloge, po svetovnem smučarskem pokalu in tudi kot smučišče s 300 sončnimi dnevi na leto. Steze, ki se dvigajo od 1.200 do 2.800 metrov nadmorske višine, zadovoljijo tudi najzahtevnejše.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.