Magazin
21 ogledov

Najboljše destinacije 2012

tulipani
1/6
Shutterstock
Če ste ob prehodu v novo leto nazdravili tudi vznemirljivim potovanjem, je tukaj nekaj predlogov za najboljše počitniške cilje.

Nekateri kraji so izvrstni že sami po sebi, drugi pa bodo to letos postali zaradi praznovanj in dogodkov, ki jih bodo gostili.

Olimpijski duh v Londonu

Velika Britanija je bila lani zaradi kraljeve poroke še bolj priljubljena kot sicer, to leto pa naj bi bilo še bolj vroče. V začetku junija se bodo začela veličastna praznovanja diamantnega jubileja kraljice Elizabete II., ki krono nosi že 60 let. Poleti bodo oči vsega sveta uprte v London, saj bo tam največji športni dogodek – poletne olimpijske igre, potem pa še paraolimpijske igre. Letos bodo na Otoku tudi številni festivali, predstave in razstave v čast 200. obletnice rojstva Charlesa Dickensa.

Svet Majev

21. 12. 2012 bo konec 5.126-letnega cikla majevskega koledarja. Mnenja o tem, ali to pomeni katastrofo ali prenovo in prehod v novo obdobje, so deljena. Maji, ki živijo v vaseh in najdiščih stare civilizacije v Belizeju, Gvatemali, Mehiki in Hondurasu, bodo letos izvajali številne obrede, prižigali kadila in poskušali razumeti starodavno izročilo; majevska civilizacija je znana po modrosti in poznavanju astronomije. Če se želite izogniti množicam turistov pri arheoloških najdiščih v mestu Tulum in pri piramidah v Chichén-Itzí v Mehiki, obiščite raje Chiapas, ki je prav tako v Mehiki, ter Tikal v Gvatemali.

Izleti za konec tedna

Evropska mesta so vse bolj priljubljena za krajše počitnice. Če ste že bili na Eifflovem stolpu ali si ogledali Gaudíjevo arhitekturo v Barceloni, lahko razmislite o obisku Luxembourga, glavnega mesta istoimenske državice, ki se ponaša z izjemno zanimivo zgodovinsko četrtjo. Poleg Prage je zgodovinsko in kulturno bogato evropsko mesto denimo Sofija, zagotovo pa vas ne bosta razočarala Lizbona ali Brugge. Ste ljubitelj dragih kamnov? Če niste vedeli: evropska prestolnica diamantov je Antwerpen, ki leži v flamskem delu Belgije. Ljubitelji čokolade in piva morate obiskati Bruselj. Ljudje se vse bolj navdušujejo nad glavnimi mesti baltskih držav, kjer še vedno lahko uživate brez gneče turistov.

52 milijonov turistov naj bi letos obiskalo Mehiko, predvsem območja, na katerih živijo Maji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.