Magazin
330 ogledov

Kam na medene tedne

Mauritius Shutterstock
Medeni tedni. Najljubša destinacija je Mauritius, kjer ima nevesta popust. Novost: eko medeni tedni.

Medeno. Mladoporočenci si prve tedne skupnega življenja še vedno želijo preživeti v romantičnih hotelih in na romantičnih plažah. Najbolj priljubljene destinacije tako ostajajo Mauritius, Sejšeli, Maldivi, Šrilanka in Bali. "Najbolj priljubljen je vsekakor Mauritius, kjer imajo tudi največ posluha za mladoporočence, saj ima nevesta poseben popust na bivanje v hotelu," pravijo na agenciji Lux turizem, ki organizira poročna potovanja.

Za nevesto ceneje

Poročno potovanje na Mauritius po navadi traja deset dni, cene pa se začnejo pri 1.500 evrih za ženina in 1.430 evrih za nevesto za hotel s stremi zvezdicami ter pri 2.130 evrih za ženina in 1.560 evrih za nevesto za hotel s petimi zvezdicami. Poročno potovanje na Šrilanko, ki vključuje Maldive, in Bali po navadi traja 15 dni.

Mini potovanja

"Mini poročna potovanja so običajno destinacije, ki so oddaljene največ dobro uro vožnje z letalom, in trajajo največ pet dni, saj so namenjena tistim, ki nimajo dovolj dopusta ali so v časovni stiski," razlagajo pri Lux turizmu. Za take imajo na agencijah ponudbo, kot so konec tedna v Benetkah, Provansi ali Parizu, butične počitnice v Črni gori, Grčiji ali Turčiji, in romantični konec tedna v Sloveniji.

Ekomladoporočenci

Za tiste, ki si prizadevajo ohranjati naravo, so novi v ponudbi eko medeni tedni. Ena od takih destinacij so bungalovi na otoku Bora Bora, narejeni iz kokosovih palm, kjer je na voljo le elektrika, pridelana iz sončne energije.

Unikatni datumi

Vsi, ki se želite poročiti še na unikaten datum – takega povprašavanja je po podatkih agencij vedno več –, boste imeli to priložnost 12. 12. 2012. Ker podobnega datuma ne bo še sto let, na turističnih agencijah pričakujejo veliko zanimanje, zato že lahko preverite to 
ponudbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.