Magazin
48 ogledov

Raje v Albanijo kot na Hrvaško

Albanija Shutterstock
Vsi, ki radi potujejo, so se najverjetneje že srečali z ameriškim vodičem Frommer. Pri Frommerju vsako leto sestavijo seznam najprivlačnejših cenovno ugodnih destinacij. Tudi letos so ga sestavili za naslednje leto.

Na spletni strani frommers.com so zapisali, da je bil izbor letos še posebej težak. Tako so ob seznamu naj destinacij za prihodnje leto objavili še destinacije, ki jih odlikujejo posebne kvalitete, razvrstili pa so jih v deset kategorij. Prav tukaj pa so jo zagodli Hrvatom. Hrvaške namreč niso umestili na seznam, so pa nanj uvrstili Albanijo. Zapisali so, da Albanija premore enake naravne lepote kot Hrvaška, le da je v Albaniji veliko manj gneče in da je dosti cenejša od Hrvaške.

Najboljša destinacija za avanturiste je Moab v Ameriki, najboljša plaža Hanalei na Havajih, najboljše mesto za dopust je Chicago, destinacija za križarjenje Tromso na Norveškem, najboljša destinacija za družine Nacionalni park Greta Smoky Mountain v ZDA, najboljši kraj za gastronome  Lima v Peruju, kraj, kjer bi se "lahko kar izgubili", je Whitsunday v Avstraliji, najcenejša destinacija je Albanija, najbolj priljubljena med turisti pa Turčija.

Najboljše destinacije za leto 2012 so:

1. Zaliv Fundy, Kanada
2. Bejrut, Libanon
3. Chongqing, Kitajska
4. Otok Curacao, Curacao
5. Fukuoka, Japonska
6. Gana
7. Girona, Španija
8. Greenwich, Velika Britanija
9. Kansas City, ZDA
10. Polotok Jukatan, Mehika

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.