Magazin
38 ogledov

Brezplačno na Japonsko

Tokio, Japonska Žurnal24 main
Japonski zavod za turizem bo prihodnje leto podaril 10 tisoč letalskih vozovnic za obisk dežele vzhajajočega sonca.

Kako po jedrski katastrofi, ki je spomladi prizadela Japonsko, pritegniti turiste? Morda z brezplačnimi letalskimi vozovnicami, menijo na japonskem zavodu za turizem. Odločili so se, da bodo prihodnje leto z njimi razveselili kar 10 tisoč popotnikov z vsega sveta. Brezplačne vozovnice bodo pokrivale tudi letališke pristojbine, za nastanitev in prehrano pa bodo morali poskrbeti popotniki sami.

V boj za karte aprila 2012

Začetek akcije je predviden aprila prihodnje leto, prijave nanjo pa bodo možne na različnih spletnih straneh potovalnih agencij. Z japonskega zavoda za turizem sporočajo, da bodo naključno izžrebani nagrajenci znani do poletja.

Karte za potopis

Nagrajenci bodo v zameno za brezplačne letalske vozovnice morali napisati izčrpen potopis, ki bo objavljen na različnih spletnih straneh.

Bojijo se sevanja

Od potresa je število popotnikov, ki se odločijo za obisk dežele vzhajajočega sonca, drastično padlo. Tako se je število turistov do zdaj zmanjšalo za 32 odstotkov v primerjavi z letom 2010, ko je Japonsko obiskalo okoli 8,6 milijona ljudi. Ker je glavni razlog za neobisk Japonske potencialno sevanje, so se na turističnih internetnih straneh odločili za prikazovalnike merilcev (ne)nevarnega sevanja.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.