Izpolnili bodo koreografovo zadnjo željo

Foto: Žurnal24
Sorodniki slovitega koreografa Mauricea Bejarta bodo izpolnili njegovo zadnjo željo in njegov pepel raztresli ob morju v Belgiji.
Oglej si celoten članek

Oboževalci so se mu lahko poklonili v Laussani. © AFP

 
Sorodniki legendarnega koreografa Mauricea Bejarta bodo njegov pepel raztrosili vzdolž morske obale nedaleč od Oostendeja v Belgiji. Ceremonija bo izvedena v skladu s pokojnikovimi željami in bo potekala v zasebnem krogu. Datuma niso razkrili. Bejart je bil zelo navezan na Belgijo, kjer je živel, preden se je pred dvajsetimi leti preselil v Švico.

Velika zasebna poslovilna slovesnost je potekala v ponedeljek v Laussani. Množica oboževalcev vseh starosti se mu je lahko poklonila ob odprti krsti vse od nedelje opoldne. Veliki avantgardni umetnik je ležal na odru, odetem v črno, v ozadju je igrala klasična glasba. Kremirali so ga v torek.

Pionirski slog
Bejart se je leta 1927 rodil v Marseillu v Franciji. Po svetu je zaslovel po svojem pionirskem slogu in želji, da bi balet približal množicam. Umrl je minuli četrtek, v starosti 80 let. V zadnjih tednih pred smrtjo je imel težave s srcem in ledvicami.

Njegova baletna skupina Bejart Ballet Lausanne bo 20. decembra v Lausanni premierno uprizorila njegovo zadnjo koreografijo V 80 dneh okoli sveta. Skupino je ustanovil leta 1987. Deset let pozneje je postal "častni meščan" tega mesta, šele letos pa je tudi uradno postal švicarski državljan.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.