Izračunajte, koliko boste shujšali

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Oh, ti kilogrami, ki jih ni nikoli ravno prav in potem je tu še nešteto diet, ki obljubljajo, koliko jih boste izgubili. A kako točne so te napovedi? Do odgovora vam lahko pomaga spletno računalo, ki predvideno izgubo kilogramov prilagodi posamezniku.
Oglej si celoten članek

Skupina britanskih raziskovalcev je ovrgla enega najbolj razširjenih mitov o hujšanju, ki pravi, da vsak, ki dnevni vnos kalorij zmanjša za 500 kalorij, lahko v enem mesecu izgubi dva kilograma, poroča Daily Mail. Raziskovalci pravijo, da se le z zmanjšanjem dnevnega vnosa kalorij upočasni tudi metabolizem in posledično tudi izgubljanje kilogramov.

Kako torej predvidevati, koliko kilogramov lahko izgubite s posamezno dieto? Raziskovalci so v ta namen razvili spletno računalo, s pomočjo katerega lahko dobite bolj realistične predstave, kako učinkovita bo izbrana dieta glede na vaš način prehranjevanja, starost in spol ter glede na vašo fizično aktivnost, ki igra pri izgubi kilogramov zelo pomembno vlogo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.