Magazin > Lepota & telo
57 ogledov

Izračunajte, koliko boste shujšali

tehtnica Shutterstock
Oh, ti kilogrami, ki jih ni nikoli ravno prav in potem je tu še nešteto diet, ki obljubljajo, koliko jih boste izgubili. A kako točne so te napovedi? Do odgovora vam lahko pomaga spletno računalo, ki predvideno izgubo kilogramov prilagodi posamezniku.

Skupina britanskih raziskovalcev je ovrgla enega najbolj razširjenih mitov o hujšanju, ki pravi, da vsak, ki dnevni vnos kalorij zmanjša za 500 kalorij, lahko v enem mesecu izgubi dva kilograma, poroča Daily Mail. Raziskovalci pravijo, da se le z zmanjšanjem dnevnega vnosa kalorij upočasni tudi metabolizem in posledično tudi izgubljanje kilogramov.

Kako torej predvidevati, koliko kilogramov lahko izgubite s posamezno dieto? Raziskovalci so v ta namen razvili spletno računalo, s pomočjo katerega lahko dobite bolj realistične predstave, kako učinkovita bo izbrana dieta glede na vaš način prehranjevanja, starost in spol ter glede na vašo fizično aktivnost, ki igra pri izgubi kilogramov zelo pomembno vlogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.