Jan Cvitkovič ob projekt zaradi izbire igralke

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Slovenski režiser trdi, da je izgubil projekt na razpisu Slovenskega filmskega centra, ker se ena od članic strokovne programske komisije ni strinjala z izbiro ene od igralk.
Oglej si celoten članek

Slovenski režiser Jan Cvitkovič pravi, da je v zadnjih nekaj letih na javnih razpisih Slovenskega filmskega centra kar nekaj njegovih projektov bilo zavrnjenih. "Običajno mi komisije niso negativno zavrnile scenarija samega - pisati pač znam - ampak so me "našle" na režijskem konceptu. To je kategorija, v kateri avtor pojasni, kakšna je njegova režijska vizija, kakšen je njegov motiv, kako naj bi film izgledal in kako se ga bo lotil," je pojasnil. 

Za projekt, ki so mu ga tokrat zavrnili, je zato pripravil "kvaliteten in dosleden režijski koncept", s katerim je bila po njegovih besedah zadovoljna tudi komisija. Zataknilo pa se je, ko je začel naštevati, koga ima v mislih za posamezne stranske vloge. Pri eni od igralk se je namreč članica komisije zdrznila. Sprva temu ni posvečal pozornosti, a v negativni odločbi je bila izpostavljena prav "malo manj posrečena zasedba stranskih vlog". 

Režiser je zapisal, da je zahteval vpogled v ostale vloge, ki so prispele na razpis. Ministrstvo za kulturo je po njegovih besedah neodzivno, stvari pa namerava priti do dna na sodišču. 

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.