Magazin > VIP
3447 ogledov

Jan Cvitkovič ob projekt zaradi izbire igralke

Jan Cvitkovič je pesmi pisal, še preden se je začel ukvarjati s filmsko umetnost Žurnal24 main
Slovenski režiser trdi, da je izgubil projekt na razpisu Slovenskega filmskega centra, ker se ena od članic strokovne programske komisije ni strinjala z izbiro ene od igralk.

Slovenski režiser Jan Cvitkovič pravi, da je v zadnjih nekaj letih na javnih razpisih Slovenskega filmskega centra kar nekaj njegovih projektov bilo zavrnjenih. "Običajno mi komisije niso negativno zavrnile scenarija samega - pisati pač znam - ampak so me "našle" na režijskem konceptu. To je kategorija, v kateri avtor pojasni, kakšna je njegova režijska vizija, kakšen je njegov motiv, kako naj bi film izgledal in kako se ga bo lotil," je pojasnil. 

Za projekt, ki so mu ga tokrat zavrnili, je zato pripravil "kvaliteten in dosleden režijski koncept", s katerim je bila po njegovih besedah zadovoljna tudi komisija. Zataknilo pa se je, ko je začel naštevati, koga ima v mislih za posamezne stranske vloge. Pri eni od igralk se je namreč članica komisije zdrznila. Sprva temu ni posvečal pozornosti, a v negativni odločbi je bila izpostavljena prav "malo manj posrečena zasedba stranskih vlog". 

Režiser je zapisal, da je zahteval vpogled v ostale vloge, ki so prispele na razpis. Ministrstvo za kulturo je po njegovih besedah neodzivno, stvari pa namerava priti do dna na sodišču. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.