Japonsko sonce filmskega tedna

Foto: Žurnal24 Ob 20. uri si lahko ogledate film Nasilni policaj. (Foto: Arhiv organizatorja)
Včeraj, prvi dan v juniju, se je v Slovenski kinoteki začel Teden japonskega filma, ki bo trajal do jutri. Oglejte si današnji program.
Oglej si celoten članek

Današji spored na filmsko platno Slovenske kinoteke prinaša tri filme.
Ob 18. uri si boste lahko ogledali Rdeči robček (Akai hankachi), ob 20. uri bo na sporedu Nasilni policaj (Sono otoko kyobo ni tsuki), večer pa bo zaključil film Vrelišče (3-4 x jugatsu).

Rdeči robček
Mikami, vročekrvni policist iz Jokohame, v zmešnjavi in nehote ustreli pričo neke preiskave. Ker velja za vrhunskega strelca, mu nadrejeni ne verjamejo, da ni hotel ubijati, zato mora pustiti službo. Zaposli se kot gradbeni delavec nekje daleč na severu Japonske, vendar ga štiri leta kasneje krvava preteklost ujame. Eden najbolj vplivnih in popularnih japonskih akcijskih filmov petdesetih.

Nasilni policaj
Ryosuke, detektiv s surovimi prepričevalnimi metodami, želi pomagati svojemu kolegu, pokvarjenemu policaju, ki je do vratu zabredel v svet organiziranega kriminala in trgovine z mamili. Tudi Ryosuke se kmalu znajde v sporu z jakuzami, ki ugrabijo in zadrogirajo njegovo sestro, njemu pa prekipi in odpravi se na maščevalni pohod. 

Vrelišče
Masaki je delavec na bencinski črpalki, v prostem času pa igralec baseballa pri neobetavnem lokalnem klubu The Eagles. Nič hudega sluteč mahne naduteža, ki moti njegovo igro, a se izkaže, da je udaril po jakuzi. Mafija ga izsiljuje, zato pošlje v ogenj svojega trenerja, nekdanjega člana jakuze, da zgladi spor. Trenerja zabodejo. Masaki sklene, da se maščuje: s kolegom odpotuje na Okinavo po orožje.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.