Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Japonsko sonce filmskega tedna

Ob 20. uri si lahko ogledate film Nasilni policaj. (Foto: Arhiv organizatorja) Žurnal24 main
Včeraj, prvi dan v juniju, se je v Slovenski kinoteki začel Teden japonskega filma, ki bo trajal do jutri. Oglejte si današnji program.

Današji spored na filmsko platno Slovenske kinoteke prinaša tri filme.
Ob 18. uri si boste lahko ogledali Rdeči robček (Akai hankachi), ob 20. uri bo na sporedu Nasilni policaj (Sono otoko kyobo ni tsuki), večer pa bo zaključil film Vrelišče (3-4 x jugatsu).

Rdeči robček
Mikami, vročekrvni policist iz Jokohame, v zmešnjavi in nehote ustreli pričo neke preiskave. Ker velja za vrhunskega strelca, mu nadrejeni ne verjamejo, da ni hotel ubijati, zato mora pustiti službo. Zaposli se kot gradbeni delavec nekje daleč na severu Japonske, vendar ga štiri leta kasneje krvava preteklost ujame. Eden najbolj vplivnih in popularnih japonskih akcijskih filmov petdesetih.

Nasilni policaj
Ryosuke, detektiv s surovimi prepričevalnimi metodami, želi pomagati svojemu kolegu, pokvarjenemu policaju, ki je do vratu zabredel v svet organiziranega kriminala in trgovine z mamili. Tudi Ryosuke se kmalu znajde v sporu z jakuzami, ki ugrabijo in zadrogirajo njegovo sestro, njemu pa prekipi in odpravi se na maščevalni pohod. 

Vrelišče
Masaki je delavec na bencinski črpalki, v prostem času pa igralec baseballa pri neobetavnem lokalnem klubu The Eagles. Nič hudega sluteč mahne naduteža, ki moti njegovo igro, a se izkaže, da je udaril po jakuzi. Mafija ga izsiljuje, zato pošlje v ogenj svojega trenerja, nekdanjega člana jakuze, da zgladi spor. Trenerja zabodejo. Masaki sklene, da se maščuje: s kolegom odpotuje na Okinavo po orožje.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.