Jaz, po katerem se imenuje Ljubljana

Foto: Madster
Foto: Madster
Enkratni gledališki performans Jaz, po katerem se lahko imenuje Ljubljana - Poker si lahko ob 19. uri ogledate na različnih lokacijah na Križevniški, z začetkom pred Križankami.
Oglej si celoten članek

Jaz, po katerem se imenuje Ljubljana - Poker je spektakularni gledališki performans v režiji umetniškega vodje, priznanega režiserja in prejemnika nagrade Prešernovega sklada 2012, Ivice Buljana, po poeziji Tomaža Šalamuna.

Ivica Buljan je pasionirani Šalamunov oboževalec, ki je za to predstavo pripravil pesmi iz različnih obdobij - od Pokerja, objavljenega leta 1966 do novejših tekstov. Preveden v vse večje jezike, bo Šalamun govorjen v slovenščini, hrvaščini, angleščini, francoščini, španščini in nemščini.

Mednarodno ekipo izvajalcev, ki se je zbrala v Mini teatru vodijo diva Ana Karić, Radko Polič, Niko Goršič, Olga Kacjan in pevka Ditka Haberl. Ob njih so še Marko Mandić, Robert Waltl, Jernej Gašperin in Jose. Pridružili so se jim tudi francoska igralca Laurent Sauvage in Marine de Missol, igralec iz Salvadorja Raoul Ferandez, Stipe Kostanić in Marko Cindrić iz Hrvaške.

Ogled je brezplačen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.